Har du en eksistensiell krise? Slik takler du - Partners in Fire (2024)

Del på Facebook Flipboard " xlink: href = "#flipboard"> Del på flip itDel på TwitterDel på PinterestDel på WhatsApp

Noen ganger når vi grubler over meningen med livet, blir vi fanget i en spiral, stiller spørsmål ved vårt formål og om det er noen større betydning for livene våre.

Spiralen kan føre oss til den skremmende konklusjonen at det ikke er noen større hensikt og at våre enkle liv er alt som finnes. De som ikke kan overvinne disse påtrengende tankene kan oppleve en eksistensiell krise.

Hva er en eksistensiell krise?

Ifølge Jodie Eckleberry-Hunt, Ph.D, helsepsykolog og forfatter, er det vanskelig å definere en eksistensiell krise.Hun beskriver det imidlertid som panikken som følger av erkjennelsen av at livet er begrenset.

Alyssa Roberts, Psyd og seniorforfatter på Praktisk psykologi, beskriver det som en periode med intens avhør og usikkerhet om betydningen og formålet med livet.

Menneskeheten har lenge søkt etter mening. Vi har funnet det i himmelen og på markene, iEpiske historiereller fascinerende malerier, og i komforten av mellommenneskelige relasjoner.

En eksistensiell krise er en intens følelse av frykt som oppleves når vi står overfor muligheten for at livene våre er meningsløse.

Når vi har en eksistensiell krise, mister vi mening og sliter noen ganger med å gjenvinne fotfeste.Vi lurer kanskje på hva poenget med alt er hvis det ikke er noe poeng i noe.

Vanlige symptomer på en eksistensiell krise

Jeanette Lorandini, LCSW, og eier av Suffolk DBTsier at en eksistensiell krise kan manifestere seg annerledes for forskjellige mennesker.Vanlige symptomer kan imidlertid omfatte en følelse av tomhet, forvirring rundt betydningen av liv, angst, håpløshet og til og med depresjon.

Steve Carleton, LCSW og klinisk direktør på Gallus Detox, legger til redusert motivasjon, rastløshet, søvnvansker, isolasjon og vanskeligheter med å ta beslu*tninger til listen over symptomer.

Hva forårsaker en eksistensiell krise?

Alle er forskjellige og opplever verden fra et unikt perspektiv. Det brede spekteret av menneskelige erfaringer gjør at forskjellige ting kan utløse en eksistensiell krise hos forskjellige mennesker.

Imidlertid er det mer sannsynlig at noen få vanlige forekomster fører til en eksistensiell krise.

Her er seks vanlige årsaker til eksistensielle kriser.

Aldring

Når vi er unge, føler vi oss udødelige. Vi tenker lite på den ultimate mening og fokuserer på å leve, lære og vokse.

Når vi eldes, blir vi mer og mer bevisste på vår egen dødelighet.Denne hyperawareness kan føre til at vi vurderer om det er større betydning for vår eksistens, vårFormål i livetOg om vi gjorde det beste fra vår tid.

Mister troen

Tro tilbyr mennesker det de ønsker: en følelse av mening og løftet om en større hensikt. Religioner på tvers av rom og tid forsøkte å svare på de viktigste spørsmålene som menneskeheten stilte:

Hvorfor er vi her?

Hva skjer når vi passerer?

Hva betyr det hele?

Lorandini forklarer at en eksistensiell krise kan stamme fra en religiøs opplevelse som etterlater noen som stiller spørsmål ved deres dypt holdte tro.

Roberts utvider ideen for å legge til at en meningskrise kan oppstå når noens tro blir utfordret eller om de ikke føler at de lever etter verdiene.

Når folk mister troen på sin religion, kan de ikke lenger finne trøst i dens lære. De kan møte en eksistensiell krise hvis de ikke har noe annet sted å lete etter svar.

En livsendrende endring

Å gifte seg, bringe et barn inn i denne verden, miste jobben og andre monumentale øyeblikk som har betydelig innvirkning på livene våre, er perfekte tider for stille refleksjon.

Kalley Hartman, LMFT og klinisk direktør i Ocean Recoveryi Newport Beach, sier at disse livsendringene kan få folk til å stille spørsmål ved sin identitet og tro på seg selv og verden rundt dem.

Traumatiske opplevelser

Nær-dødsopplevelser, ulykker, sykdommer og andre nære samtaler tilbyr noen vekker.De endrer holdning og gjør et poeng tilnyt hvert øyeblikk.

Roberts sier at disse hendelsene kan få folk til å stille spørsmål ved deres moral og søke etter en dypere mening med livet.

Misnøye med livet

Hartman forklarer at generell misnøye kan føre til en eksistensiell krise.Noen lurer kanskje på om den daglige kampen er alt det er og føler mangel på hensikt.Andre kan være misfornøyde med seg selv, og lurer på om deres livsvalg virkelig gjenspeiler hvem de er.

Verdiene til mesteren, a narsissistisk overgrepsgjenopprettingstrener, siterer også misnøye som en potensiell årsak til en eksistensiell krise. Hun avslørte at folk føler seg nedkjørt i hverdagen. "Du kan bare bli lei av å mase, jobbe hver dag, ha så mange ansvarsområder og ikke ha mye tid til å nyte tingene som gnister sjelen din," sier hun.

Saeed ga følgende sitat som et eksempel på hvorfor folk føler seg ulykkelige"Gapet mellom det sjelen din elsker og hvor mye tid du bruker på å gjøre det, er størrelsen på din ulykkelighet."

Mangel på tilkobling

Ryan Hetrick, administrerende direktør i Epifany velvære, tror en primær årsak til en eksistensiell krise er mangelen på tilknytning. Han sa at livet handler om mer enn å vite hvordan ting fungerer eller å kunne løse universets problemer. Livet handler om å føle at du hører hjemme et sted, sammen med noen.

Når vi ikke har den forbindelsen eller føler at vi ikke kan forhindre smerten og lidelsen som er iboende i livet, sier Hetrick, "det er lett å føle at vi bare er små spesifikasjoner i et stort tomrom."

Hvordan overvinne en eksistensiell krise

En eksistensiell krise er en intens opplevelse som kan være vanskelig å overvinne. Imidlertid har de som står overfor en meningskrise noen verktøy for å hjelpe dem å gå forbi den og oppdage mening i livene deres.

Her er noen praktiske metoder for å håndtere en dyp følelse av fortvilelse over livets formål.

Søk hjelp

Det viktigste noen som opplever denne typen krise kan gjøre er å søke profesjonell hjelp.

Carleton sier at en mental helsepersonell kan hjelpe klienter med å håndtere symptomene sine og trygt utforske følelsene deres. Becca Smith, LPC og Chief Clinical Officer ved BasePoint Academy, legger til at en rådgiver kan tilby støtte, veiledning og verktøy for å takle negative følelser.

Lorandini er enig, og legger til at en terapeut kan bidra til å normalisere opplevelsen og minne pasientene på at det ikke er noen rett eller gal måte å oppdage hensikten med livet på.

Tidsskrift

Hartman og Smith nevnte beggejournalføringsom en måte å takle negative følelser knyttet til en eksistensiell krise.

Journalføring har mange fordeler, inkludert forbedret mental helse. Journalføring om følelsene dine kan hjelpe deg med å sortere dem, mens andre former for journalføring, for eksempel enHjernedumpeller Bullet Journal, kan hjelpe deg med å rydde tankene dine eller øke produktiviteten.

Selvpleie

Engasjere seg iselvpleieer en topp måte å overvinne en eksistensiell krise.Roberts sier at det å engasjere seg i aktiviteter som gir glede og anbefaler hobbyer eller trening.

Smith utvidet det, og siterte viktigheten av å ta vare på din fysiske helse.Hun sier å spise godt og få nok søvn er avgjørende for å håndtere en krise."Å trene og spise næringsrik mat kan bidra til å øke humøret og energinivået, samt hjelpe oss med å håndtere symptomer på depresjon eller angst," legger hun til.

Gjør et poeng for å finne mening

En eksistensiell krise kan beskrives som en meningskrise. Derfor er en måte å overvinne krisen din å finne mening i livet ditt.

Eckleberry-Hunt minner oss om at mennesker trenger en følelse av hensikt for å leve tilfredsstillende liv. Hun sa at vi skulle prøve å være vårt beste jeg og nå vårt fulle potensial.

Roberts er enig, og legger til at det å engasjere seg i aktiviteter som gir livet ditt mening kan hjelpe.Hun oppfordrer pasienter til å utforske sine tanker og ideer om deres formål i livet og jobber med dem for å identifisere aktiviteter som inspirerer dem.

Utforsk lidenskapene dine

Lorandini råder klienter som lider av en eksistensiell krise til å utforske lidenskapene deres. Forpliktelsene som er vedvarende i dagliglivet har en måte å kvele våre lidenskaper, så det er viktig å gjøre en bevisst innsats for å engasjere seg med dem.

Noen ganger er vi så fokusert på hva vi må gjøre at vi glemmer hva vi vil gjøre.Å gjenoppdage lidenskapen din kan hjelpe deg med å bevege deg forbi en opplevd mangel på mening i livet ditt.

Lev med vilje

Eckleberry-Hunt beskriver en eksistensiell krise som en evaluering av livet ditt. Hun sier at det er et perfekt tidspunkt å skifte gir og begynne å leve med vilje.

Å være til stede i hvert øyeblikk hjelper.I stedet for å stadig bekymre deg for fremtiden, kan du prøve å fokusere på nåtiden.Tenk på hvert sekund som en gave du ikke vil gå glipp av.Lever med viljei nåtiden kan hjelpe oss å slu*tte å bekymre oss for livets store spørsmål.

Reflektere

En meningskrise tvinger oss til å reflektere over våre liv og våre valg. Roberts sier at denne prosessen er en viktig komponent for å overvinne krisen.

Hun sier at folk som opplever en eksistensiell krise bør ta seg tid til å tenke på verdiene sine og vurdere å gjøre endringer i livene sine for å bedre tilpasse seg dem.

Bygg relasjoner

Både Lorandini og Carleton understreker at det å bygge meningsfulle relasjoner med andre kan hjelpe de som er midt i en krise.

Carleton sier at å komme i kontakt med mennesker du er glad i kan bidra til å bekjempe følelsen av isolasjon i tider med vanskeligheter. Han anbefaler å være frivillig, ta en klasse eller bli med i en støttegruppe for å møte likesinnede.

Å forbedre dine nåværende forhold kan også hjelpe.Vurder å nå ut til gamle venner og familie, og gjøre mer innsats for å inkludere dem i livet ditt.

Øv på Mindfulness

Aktiviteter som induserer mindfulness, som meditasjon og yoga, kan hjelpe de som opplever en meningskrise.

Carleton sier at det å praktisere mindfulness kan bidra til å bevisstgjøre og aksept av det nåværende øyeblikket, noe som kan bidra til å redusere følelser av håpløshet.

En eksistensiell krise er ikke nødvendigvis dårlig

Selv om det er skremmende, er det viktig å huske at en eksistensiell krise ikke trenger å være en negativ opplevelse.

Roberts minner oss om at det er normalt og ofte betraktet som en avgjørende del av den menneskelige opplevelsen.Denne typen krise hjelper oss med å finne vårt formål i livet til tross for de komplekse utfordringene vi står overfor.

Carleton sier at disse krisene kan være kraftige katalysatorer for personlig vekst. De tilbyr enkeltpersoner muligheter til å lære om seg selv og gjennomføre meningsfulle endringer i livet.

Du kan overvinne en eksistensiell krise

Hvis du står overfor en eksistensiell krise, fortvil ikke. Du kan overvinne det. Du kan til og med komme ut sterkere og sunnere enn du var før.

Saeed minner oss om at verden bugner av ting å glede seg over. Tro at du fortjener godheten, gleden, inspirasjonen og tilfredsheten som finnes i livet ditt, og du vil komme gjennom den andre siden med et fornyet syn på livet.

Melanie Allen

Melanie lanserte Partners in Fire i 2017 for å dokumentere sin søken etter økonomisk uavhengighet med en blanding av økonomi, moro og løsning av verdens problemer. Hun er selvutdannet innen personlig økonomi og lidenskapelig opptatt av å bekjempe systematiske problemer som hindrer andre i å nå sine egne økonomiske mål. Hun elsker også reise, antropologi, spilling og kattene hennes.

Del på FacebookDel på TwitterDel på PinterestDel på WhatsApp
Har du en eksistensiell krise? Slik takler du - Partners in Fire (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 6196

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.